Carrièremogelijkheden voor schoolverlaters en afgestudeerden?

De WALTER GROUP biedt jonge professionals een kans.

 

Wij bieden afgestudeerden van economische of taalgeoriënteerde opleidingen, hogescholen en universiteiten direct een startpositie in onze organisatie aan. Werkervaring of ervaring in de sector is niet vereist.

 

Als onderdeel van ons programma voor stagiaires "Train the Winner" ontvangt u een intensieve training m.b.t. uw komende opgave.

 

Wij stimuleren uw professionele en sociale vaardigheden en coachen en begeleiden u bij uw ontwikkeling. De WALTER GROUP blijft continu en duurzaam groeien. Groei met ons mee!

Carrièremogelijkheden voor professionals?

Aangezien we nieuwe medewerkers als onderdeel van ons programma voor stagiaires zowel theoretisch als praktisch intensief opleiden, is werkervaring of kennis van de sector voor een start binnen ons dagelijkse operationele zaken doorgaans niet noodzakelijk.

 

Maar soms kunnen zich bepaalde situaties voordoen, zoals bijvoorbeeld in onze IT-afdeling, in de juridische of ook in de sales, waar we relevante werkervaring en vakkennis zeer op prijs stellen en hier kunnen we young professionals dan ook aantrekkelijke carrièremogelijkheden bieden.

 

Neem gerust eens een ​​kijkje tussen onze geadverteerde "vacatures".

Leidt LKW WALTER leerlingen op?

De klassieke leerberoepen expeditiemedewerk(st)er of kantoormedewerk(st)er kunt u bij ons niet leren. Afgestudeerden van MBO scholen, hogescholen of universiteiten kunnen bij ons het trainee-programma "Train the Winner" volgen, waarbij vakspecifieke kennis zowel in theorie alsook in de praktijk aangeleerd wordt.

Hoe gaat de sollicitatieprocedure in zijn werk?

In elke online advertentie bevindt zich een link waarmee u naar ons online sollicitatieformulier wordt geleid. Wij vragen u om dit in te vullen en op te sturen samen met uw attachments.

 

Door onvangst van de prompt toegestuurde bevestigingsmail weet u zeker dat uw sollicitatie goed is aangekomen. In ieder geval ontvangt u van onze afdeling sollicitatiebeheer binnen 14 dagen feedback over het resultaat van uw sollicitatie.

 

Verloop van de wervingsprocedure: een inleidende kennismaking per telefoon of Skype, gevolgd door een persoonlijk gesprek met een recruiter. Bij specifieke functies is een tweede afspraak met een afdelingshoofd mogelijk. Uw reiskosten nemen wij na afspraak voor onze rekening.

 

Over het resultaat van uw sollicitatie wordt u per mail of telefonisch geïnformeerd. Bij vragen over de status van uw sollicitatie kunt u steeds met afdeling sollicitatiebeheer contact opnemen. Link: Contact met medewerkers

Hoe kan ik solliciteren?

Wij geven er de voorkeur aan dat u het online sollicitatieformulier -te vinden op onze vacaturepagina- gebruikt.
Vacatures

 

U kunt maximaal vijf bijlagen bijvoegen. Voeg in ieder geval uw CV, motivatiebrief en belangrijkste getuigschriften bij. U kunt ook schriftelijk per post of per e-mail solliciteren.

Worden mijn reiskosten vergoed?

Als u de eerste fase van het sollicitatieproces (sollicitatiegesprek per telefoon of Skype) succesvol hebt doorlopen, nodigen wij u op onze kosten uit voor een persoonlijk gesprek in Wiener Neudorf of Kufstein.

Heb ik een werkvergunning nodig?

Burgers uit lidstaten van de EER hebben geen werkvergunning nodig. Staatsburgers uit andere landen moeten naast een werkvergunning ook een verblijfsvergunning hebben. Wij helpen u bij dit proces.

Nadere informatie daarover vindt u bij de Oostenrijkse arbeidsmarkt service (AMS) - www.ams.at

Over welke specifieke vakkennis moet ik beschikken? (beroepsopleiding, schoolopleiding)

Met onze vacatures richten wij ons primair op afgestudeerden van MBO-scholen, beroepsacademies, hogescholen en universiteiten. Basiskennis over logistiek of expeditie is niet vereist. De vakspecifieke kennis leren wij u in ons trainee-programma "Train the Winner"

Hoe goed moet mijn kennis van de Duitse taal zijn?

Duits is onze bedrijfstaal. Opdat u tijdens uw opleiding en in de interne communicatie goed met alle medewerksters en medewerkers kunt communiceren, verwachten wij dat uw talenkennis minimum overeenkomt met niveau B1, bij voorkeur B2 (conform het Europese referentiekader voor vreemde talen).

Hoe goed moet mijn kennis van vreemde talen zijn?

Wij communiceren met onze klanten en zakenpartners in hun moedertaal. Om hier een doelmatige communicatie te verzekeren, verwachten wij dat uw kennis van vreemde talen minimum overeenkomt met niveau B1, bij voorkeur B2, conform het Europese referentiekader voor vreemde talen.

Wanneer begint het trainee-programma?

Er zijn geen vaste startdata. Het op u persoonlijk afgestemde trainee-programma kan op elk gewenst moment beginnen. Het trainee-programma bestaat uit een goede basisopleiding en verdiepende gerichte opleiding passend bij uw werkgebied.

Hoe groot is de kans dat ik als trainee een dienstverband voor onbepaalde tijd krijg?

Het trainee-programma dient naast vakspecifieke opleiding ook om elkaar wederzijds te leren kennen, het is echter geen verlengde selectieprocedure. Als traditiebewust familiebedrijf zijn wij geïnteresseerd in langdurige samenwerking.

Neemt u ook vrachtwagenchauffeurs aan?

LKW WALTER is een transportorganisatie zonder eigen wagenpark. Ons werk is de planning, organisatie en coördinatie van wegtransporten. Het uitvoeren van de transporten wordt gedaan door onze transportpartners. Daarom hebben we bij LKW WALTER uitsluitend kantoorpersoneel in dienst.

Wat zijn de werktijden?

Op basis van de wettelijke bepalingen werken wij 40 uur per week. Onze werkdag begint om 08:00 uur. Tijdens de weekenden genieten wij van onze vrije tijd.

Geldt bij LKW WALTER een dress-code?

Wij hechten belang aan een verzorgd en professioneel voorkomen. Vrijetijdskleding in de vrije tijd en een casual-business look op kantoor.

Wat moet ik doen om een starterswoning te krijgen?

Graag ondersteunen wij u bij het zoeken van een appartement. Wij werken samen met betrouwbare verhuurders en woningcorporaties in de regio, waar u snel en eenvoudig een startwoning kunt krijgen.

Hoe kom ik op mijn werk?

Er rijdt een gratis pendeldienst voor onze medewerksters en medewerkers tussen Wenen en Wiener Neudorf. Ons bedrijf in Kufstein ligt zeer centraal en is heel goed aangesloten op het openbare verkeersnet (bus en trein). Wij hebben gratis parkeergelegenheid voor wie met de auto komt.

Wat doet LKW WALTER voor mijn welzijn?

Werk vraagt om evenwicht - Een evenwichtige Work-Life-Balance is voor ons erg belangrijk. Daarom ondersteunen wij sportieve activiteiten zoals beachvolleybal, voetbal, hardlopen, skiën, tennis en spinning. Gezondheid heeft prioriteit! Daarbij helpen rookvrije werkplekken, stralingsarme TFT-monitoren, een optimaal binnenklimaat, royale ontspanningsruimten (leeskamer, coffee-corner, WALTER-Park), een arts met in-huis vaccinatieservice en veel meer. We zijn één grote familie. Een goed werkklimaat, teamgeest en WIJ-gevoel zijn voor bijzonder belangrijk.

Van wie is LKW WALTER?

LKW WALTER is een familiebedrijf dat nu, in de derde generatie, nog steeds door de familie gerund wordt die het heeft opgericht. Al onze aandelen zijn in het bezit van de familie. Daardoor zijn wij onafhankelijk van externe beleggers en doen sinds decennia succesvol zaken.

Waarom heeft LKW WALTER zo'n goede credit rating?

LKW WALTER neemt niet deel in speculatieve zaken of riskante acquisities. We groeien organisch - stap voor stap - met onze partners en geven ons geld pas uit als we het eerst verdiend hebben! Zo bereiken we bij de bekende kredietbeoordelaars en bij de award "Austria's Leading Companies" hoge posities en kunnen we onze medewerksters en medewerkers de zekerheid bieden van een financieel gezonde onderneming.

Wat maakt LKW WALTER zo crisisbestendig?

"Transport heeft altijd toekomst" - dat betekent voor u een taak met toekomstperspectieven. Door onze specialisatie in transport, onze evenwichtige klantenstructuur - zowel kleine en middelgrote ondernemingen als internationale concerns - en de brede spreiding van onze klanten over diverse branches zijn wij grotendeels onafhankelijk van conjunctuurschommelingen. Dit geeft de onderneming zekerheid en garandeert een duurzaam succes.

Wat is de award "Austria's Leading Companies"?

De award "Austria's Leading Companies" wordt ieder jaar door "Wirtschaftsblatt", de bekendste zakelijke krant van Oostenrijk, in samenwerking met PricewaterhouseCoopers en Kreditschutzverband von 1870 uitgereikt. De verkiezing van "Austria´s Leading Company" is gebaseerd op een objectief en veelomvattend systeem van kengetallen. Er wordt vooral gekeken naar credit rating en duurzaam ondernemen - waarden die in alle ondernemingen van de WALTER GROUP hoge prioriteit genieten.

In welke landen heeft LKW WALTER een vestiging?

Onze vestigingen zijn de centrale in Wiener Neudorf, ten zuiden van Wenen, en ons bedrijf in Kufstein in Tirol. Van hier uit worden onze markten in Europa en van en naar Rusland, Centraal-Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika door onze medewerk(st)ers uit 40 landen bediend.

Waarom zoekt LKW WALTER voortdurend nieuwe medewerkers?

De succesvolle inspanning van onze geengageerde medewerkers/-sters maakt de permanente groei van de WALTER GROUP mogelijk.

 

LKW WALTER - Ontwikkeling & perspectieven

^ - Top

Deze website maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te kunnen bieden. Door de website te gebruiken, stemt u in met het opslaan van cookies. Meer informatie vindt u hier: Gebruiksvoorwaarden